Oudste inwoner van Westkapelle Piet Minderhoud overleden

Op 27 november 2020 is in het ziekenhuis in Goes de Westkappelaar Pieter Minderhoud overleden. Hij was ruim 100 jaar oud en daarmee de oudste inwoner van het dorp.

Piet Minderhoud werd geboren op 20 december 1919 in Westkapelle maar woonde een groot deel van zijn leven in Middelburg. Na de oorlog en de droogmaking van Walcheren kregen hij en zijn vrouw de gelegenheid een agrarisch bedrijf te starten in het gebied tussen Middelburg en Nieuw- en Sint Joosland. Zo’n 40 jaar lang bleven zij hier “boeren”. Pas na zijn pensioen, omstreeks 1990, keerden zij in hun geboorteplaats terug in een nieuwe woning aan de Nieuwe Dijkstraat.
Piet nam, ook na het overlijden van zijn vrouw, ten volle deel aan het Westkappelse sociale leven. Samen met leeftijdgenoten was hij een trouw bezoeker van de sociale evenementen als verenigingsuitvoeringen, de kermis en Zing maar mee-avonden. Tot kort voor zijn dood was hij actief in de biljartvereniging Oudjes Op Stoot. In december 2019 vierde hij zijn 100e verjaardag met een drukbezochte receptie in “Westkapelle Herrijst”, waarbij hij werd toegespeeld door de brassband OKK.


Piet Minderhoud, links op de foto, met zijn maats bij Zing maar mee in het Polderhuis in 2013; foto Jan de Jonge

Maar de laatste jaren sukkelde hij wel steeds meer met zijn gezondheid. Hij kon nog zelfstandig blijven wonen maar werd daarbij afhankelijk van hulp van zijn familie. Een heupfractuur overleefde hij uiteindelijk niet.
Een markante Westkappelaar uit vroeger tijd is ons ontvallen. Piet zal worden begraven in Westkapelle op 2 december 2020.

De oudste Westkappelaar is nu de eveneens 100-jarige Lourus Roelse. 

Gepl. 30-11-2020