Literaire thriller Schuld van Tupla M. met Westkapelle als decor

Onlangs verscheen de literaire thriller Schuld van het schrijversduo Tupla M.
Het verhaal in deze roman speelt zich voor een belangrijk deel af in Westkapelle. Het geeft een bijzondere kijk op Westkapelle en de Westkappelaars. De onuitroeibare stereotypen van Westkapelle, zwaar godsdienstig en gesloten, zijn ook in dit boek aanwezig. Bedenk daarbij wel dat het een roman is; de personages en de omstandigheden zijn dus fictie en geen beschrijving van het “echte” Westkapelle. Niettemin geven de schrijfster er wel blijk van Westkapelle en de omgeving goed te kennen.
 
Schuld gaat over een echtpaar, Evalien en Rik Huibregtse, die na een traumatische gebeurtenis in hun leven besluiten te verhuizen van Amsterdam naar Westkapelle, de geboorteplaats van Rik.
Evalien wil in Westkapelle haar leven een nieuwe wending geven.  Ze hoopt dat ze alle ellende achter zich kan laten en opnieuw kan beginnen aan de Zeeuwse kust. Maar zo eenvoudig werkt dat niet. De spoken uit het verleden laten zich niet zomaar wegjagen en bovendien wordt al snel duidelijk dat de Westkappelaars helemaal niet zitten te wachten op de terugkeer van de verloren zoon…

Tupla M. is het pseudoniem voor het schrijversduo Wendela de Vos en Atie Vogelenzang. Zij debuteerden in 2005 bij de Arbeiderspers met de literaire thriller Vrouwelijk Naakt. Met dat boek wonnen de schrijfsters de Schaduwprijs 2006.
Na hun debuut volgden nog drie titels: Een Kwestie van Tijd (2007), Speeddate (2008) en Meer Dood dan Levend (2010). Tevens verleende het duo haar medewerking aan drie zeer succesvolle verhalenbundels: Stampvol Spannende Verhalen, Verrassing! en Stille Getuigen.

Auteur:   Tupla M.
Titel:    Schuld
Genre:   Thriller
Uitgeverij:  VerbumCrime
ISBN:   9789461090461
Aantal pagina’s: 303
Prijs:   € 14,95
Prijs e-book:  € 4,99