Zandsuppletie op strand Westkapelle

Rijkswaterstaat start naar verwachting in de eerste helft van oktober 2011 met het opspuiten van het strand. Het strand van het badstrand Westkapelle tot en met de boulevard van Zoutelande wordt voorzien van een extra laag zand. Aannemer Jan de Nul brengt met zijn hopper Alexander von Homboldt 805.000 m3 zand aan. De inmeetactiviteiten zijn in een eerder stadium uitgevoerd en ook het benodigde materiaal is al aangevoerd.

De suppletie tussen Westkapelle en Zoutelande is een strandsuppletie. Strandsuppleties hebben als voordeel dat ze direct effect hebben op de ligging van de kustlijn. Zodra zand op het strand is gestort, is het strand hoger en breder. Hiermee wordt de Basiskustlijn gehandhaafd. Op plaatsen waar aan het strand gewerkt wordt, is een stukje van het strand tijdelijk niet toegankelijk voor het publiek.

De suppleties maken deel uit van het kustlijnzorgprogramma van Rijkswaterstaat. Door zand voor de kust en op het strand aan te brengen zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat de kustlijn in stand blijft en Nederland droge voeten houdt.