Website SCW is officieel on line

Op 23 februari 2011 is de website van de Stichting Cultuurbehoud Westkapelle officieel on line gegaan. De site bestond ook al voor die tijd maar was eigenlijk nog niet compleet genoeg. Ook in de komende tijd zullen veel artikelen en foto's worden toegevoegd. Het bestuur van de SCW nodigt iedereen uit artikelen of verhaaltjes over Westkapelle en haar cultuur in te zenden voor plaatsing in de rubriek Columns.

De PZC meldde op 23 februari 2011 over de nieuwe website:

Website over cultureel verleden Westkapelle

door Maurits Sep. woensdag 23 februari 2011 | 08:01 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 23 februari 2011 | 09:34

WESTKAPELLE - Het dialect, de klederdracht, de kunst en een beeldbank vol oude foto's. Een nieuwe website brengt het cultuurhistorisch verleden van Westkapelle binnen handbereik.

Het leven in het dorp vanaf het begin van de twintigste eeuw is door de Stichting Cultuurbehoud Westkapelle samengevat in de site. De stichting had de afgelopen tijd de beschikking gekregen over steeds meer materiaal. De beste manier om dat voor iedereen toegankelijk te maken, is via een site, vond de stichting.

Een belangrijk onderdeel ervan is de Beeldbank Westkapelle. Daarin zitten honderden foto's. Die geven vooral een beeld van het dorp zoals dat er uitzag voor de Tweede Wereldoorlog. Volgens de stichting zitten er niet alleen de klassieke prentbriefkaarten in, maar juist ook heel veel foto's van particulieren. Daardoor geeft de Beeldbank Westkapelle een veel completer beeld van het leven in het dorp.

Behalve ruimte voor historie is op de site ook plaats voor actualiteit met een nieuwsrubriek, ruimte voor columns en een gastenboek.


Reacties

Sorteer reacties

Geweldig ! Ga door ! Jan Geldof / Oranjeroutespecialist

Jan Geldof - 23-02-2011 | 11:34