Brassband OKK Westkapelle succesvol met eerste prijs en promotie

 
OKK op het podium in Veldhoven

De Westkappelse brassband OKK is bijzonder goed voor de dag gekomen op het muziekconcours op zaterdag 24 november 2018. OKK was het eerste orkest dat optrad bij de door de Brabantse Muziekbond georganiseerde concertwedstrijden in theater De Schalm in Veldhoven; het was ingedeeld in de 4e divisie sectie brassband. 

OKK stond onder de inspirerende leiding van haar dirigent Cora Dellebeke. De band begon met een inspeelwerk, Evening Song van C.C. Scholefield, voor brassband gearrangeerd door Jan de Haan.  Daarna speelde OKK haar eerste te beoordelen werk, Saint Saëns Variations, een  fantasie van de Britse componist Philip Sparke op de Orgel-symfonie van Camille Saint Saëns, waarvan het thema meer bekend is geworden door het liedje "If I had words" van Scott Fitzgerald en Yvonne Keely.  Het tweede concourswerk was Delta Energy, een moderne compositie van Jan Bosveld.

Het totale optreden werd gewaardeerd met 85 punten, goed voor een eerste prijs en promotie naar een hogere divisie. De jury had vooral veel lof voor het samenspel en de muzikaliteit die OKK liet horen en ook voor de  gedrevenheid van zowel de dirigent als de brassband.  
De eerste prijs met promotie was een beloning voor een periode van intensief repeteren van de moeilijke muzieknummers en een prima start voor een feestelijk jaar 2019, waarin met meerdere optredens en aciviteiten het 111-jarige leeftijd van de muziekvereniging zal worden gevierd.  

.25-11-2018