Pieter van Rooijen
2 juni 1938 - 15 november 2017


Piet van Rooijen aan de staart van de heistelling

Op 15 november 2017 is in zijn huis aan de Koestraat Pieter van Rooijen overleden; hij was 79 jaar en al enige tijd ziek. 
Piet van Rooijen was bijzonder actief in het sociale leven van Westkapelle. Hij was een kenner van de plaatselijke geschiedenis en van de klederdracht. Vooral als zanger trad hij voor het voetlicht. Hij was oprichter en leadzanger van het Westkappels Kwartet en gangmaker en voorzanger van de wijd en zijd populaire Zing-maar-mee sessies. Daarmee heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het instandhouden en opnieuw populair maken van de traditioneel in Westkapelle gezongen volksliedjes, de "aawerwesse". Ook was hij lid van het Westkappels koor. 
De Westkappelse tradities waren zijn lust en zijn leven en hij deed er alles aan om deze levend te houden, o.a. als lid en kapitein van de Heiploeg en als samensteller van tentoonstellingen in het Polderhuis. 
Ook als toneelspeler heeft hij zijn sporen verdiend. Vele malen trad hij op in de stukken die opgevoerd werden bij uitvoeringen van de muziekvereniging OKK en het Westkappels koor. 

Piet van Rooijen wordt op 21 november begraven op de begraafplaats achter de vuurtoren.

Gepl. 18-11-2017