Walcheren gaat weer kermis houden

Sint Jansdag, 24 juni, ligt achter ons en dat betekent dat het kermisgedaver op  Walcheren weer losbarst. Domburg bijt het spits af. Donderdag 26 juni wordt daar op traditionele wijze de kermis ingetrommeld. De dag daarna is er vanaf 's-morgens vroeg gaaischieten bij de Hoge Hil en op zaterdag kermisringrijden op de Domburgse markt. Ook een aantal kermisattracties hebben Domburg weer weten te vinden. Van donderdagavond 26 juni t/m maandag 30 juni is er volop kermisvertier aan de Singel.

De week daarna is de beurt aan Westkapelle. Al op zaterdag 28 juni wordt de kermisweek ingeluid met het plaatsen van een aankondiging van de "vrije jaarmarkt" en het hijsen van de gaaischietersvlag op de Markt. Van vrijdag 4 t/m maandag 7 juni staat het marktplein vol met autoscooter, draaimolens en diverse andere attracties.
Woensdag 2 juni, de eerste woensdag van juli, blaast de muziekvereniging de kermis in met een muzikale rondgang door het dorp.
En op zaterdag 5 juli proberen de Westkappelse  gaaischieters die van Domburg te overtreffen. Het gaaischieten is met veel rituelen en tradities omgeven. Op deze website is een artikel gewijd aan de achtergronden en de tradities van de gaai. Klik hier voor dit gaaiverhaal. Ook het ringrijden, zoals dat in vroeger tijd plaatsvond op de Westkappelse kermis, wordt nader toegelicht. Klik hier voor informatie over het ringrijden.
De zaterdag van de Westkappelse kermis, 5 juli, is voor Meliskerke en Aagtekerke de dag voor hun ringrijderij te paard.

Van 18 t/m 27 juli is Vlissingen in de ban van de kermis. Een groot aantal kermisattracties van uiteenlopende aard,  staat opgesteld op het Bellamypark en de Nieuwendijk, wat allemaal borg staat voor veel kermisvertier. De grote Vlissingse kermis is van een totaal andere orde dan de kleine kermissen in Westkapelle en Domburg.

Middelburg is de laatste van de Walcherse kermissteden in de eerste week van augustus.

Gepl. 25 juni 2014