Logo Stichting Cultuurbehoud Westkapelle

Stichting Cultuurbehoud Westkapelle

 

 Beeldbank Westkapelle

Impressie Beeldbank Walcheren

 

Toegang tot Beeldbank Westkapelle

 

Een van de doelstellingen van de Stichting Cultuurbehoud Westkapelle is het verzamelen en publiceren van historisch beeldmateriaal van Westkapelle. Een deel van de fotocollectie van de SCW, bestaande uit prentbriefkaarten, gelegenheids- en familiefoto’s, is opgenomen en voor iedereen toegankelijk gemaakt in de Beeldbank Westkapelle op deze website.

Vanaf 1 januari 2017 wordt voor de Beeldbank Westkapelle gebruik gemaakt van het Zijper Beeldbank Beheer Systeem (ZBBS), oorspronkelijk ontwikkeld voor het Zijper Museum te Schagerbrug en thans in gebruik door veel musea en historische verenigingen. Momenteel bevat de beeldbank om en nabij de 3000 afbeeldingen. Het geheel van de afbeeldingen in de Beeldbank Westkapelle biedt een indruk van Westkapelle en de Westkappelaars in de loop van de jaren, hoe het was, hoe het geworden is en hoe het is. De afbeeldingen zijn te zien via de link hierboven.

U kunt specifieke afbeelden zoeken via de opgenomen rubrieken, op adres, op jaartal of met een naam of willekeurig trefwoord. Klikt u op “zoeken” zonder dat een zoekterm is ingegeven dan worden alle afbeeldingen weergegeven.

Bij de foto’s is de bij de SCW beschikbare informatie vermeld. Als u aanvullende informatie heeft of denkt dat er onjuistheden staan, dan kunt u dat doorgeven via het formulier dat bij elke afbeelding is opgenomen. Heeft u ook foto’s of ander beeldmateriaal met een historische betekenis, dan kunt u de SCW van dienst zijn door dit materiaal op de een of andere wijze beschikbaar te stellen. Neemt u contact op met de SCW via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U kunt ook scans van foto’s naar dit adres mailen. En uiteraard kunt u foto's op facebook plaatsen. 

 

Laatst. gew. 2-9-2020